Taavi149
huviline
Registreerunud 20.06.16
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb 2011
|
postitati 20.06.16 15:48
|
|
|
Kõrvalistuja elektriaken - Octavia II 2007 luukpära
Kõrvalistuja elektriaken läheb korralikult alla (ka automaatselt) kuid üles ei tule päris õigesti.
Tuleb umbes 1/3 osa kinni siis katkeb üles kerimine ja kerib ennast automaatselt alla tagasi.
Kinni saan nii, et kui katkeb, siis lasen nupu lahti ja tõmban kohe uuesti üles, siis tuleb teise kolmandiku veel ning siis jälle hakkab alla minema.
Lasen uuesti nupu lahti ja kohe uuesti üles ja siis saab kinni.
Kas on ette tulnud probleemi?
Ühes püsikiiruse probleemi teemas kirjeldas keegi täpselt sama viga, aga postitus oli vales teemas ja ilmselt seepärast keegi ei vastanud talle.
Lisan veel, et juhipoolse akna automaatika vahepeal töötab ning vahepeal ei tööta. (äkki kuidagi seotud teise akna probleemiga?)
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 21.06.16 06:11
|
|
|
komfort plokk või lüliti või juhtmed. rohkem vast variante pole.
peedistav uste elekter pole vag-i puhul viga vaid omadus.
minu soodadel ja volksul on kõigil enam-vähem sarnane seis. kusjuures
vead vahel muudavad iseloomu või harva isegi paranevad ajutiselt.
kui väga närvidele käib, siis pead lahti katkuma ja tuvastama hakkama.
|
|
|
M8DSwordfish
klubiliige
Registreerunud 10.05.10
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq Sportline’20, Kodiaq RS ‘23, Rapid Spaceback '14.
|
postitati 21.06.16 09:28
|
|
|
Üks võimalik variant, millega kokku puutunud olen, et aken käib mingil põhjusel veidi raskelt ja siis automaatika "arvab" et midagi on akna vahel ja
kerib akna uuesti alla tagasi. Kirjeldatud sümptom on väga selle sarnane... Mul aitas kui aknavahed puhtaks tegin ja ajami ära määrisin, probleem oli
kui peoga pühitud...
muidugi võib olla ka eelnenud kommentaaris kirjeldatud viga...
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 21.06.16 19:04
|
|
|
õigus küll, ma ilmselt väga süvenenult ei lugenud.
kui automaatselt alla tagasi laseb, siis arvab jah miskit vahel olevat.
puhastamine ja määrimine (määritavaks mõeldud kohtades) võib vabalt vea likvideerida.
|
|
|
Taavi149
huviline
Registreerunud 20.06.16
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.06.16 12:57
|
|
|
Tundub, et see viga võib olla küll. Kui käega aitan klaas tõusmisele kaasa siis tuleb korralikult üles. Leian aja ja katsun puhastada ja määrida.
|
|
|
jyrisa
huviline
Registreerunud 13.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: OII 1.9 TDI '07 Fabia 1.4 '08
|
postitati 25.06.16 22:04
|
|
|
Tõesti huvitav, mul on olnud peres üks 2006 aasta Octavia ja nüüd 2007 aasta oma, ja mõlemal on kõrvalistuja poolne esiaken täpselt seda kirjeldatud
trikki teinud.
|
|
|
Taavi149
huviline
Registreerunud 20.06.16
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.06.16 18:21
|
|
|
Leidsin aega asjaga tegeleda.
Puhastasin ja määrisin akna siine ja nii palju akna trosse kui ukse sees kahest august võimalik oli, kuid ei olnud abi sellest.
Jõudsin ka järeldusele, et asi ei tohiks siiski olla selles, et aknal raske käia ning arvab et midagi vahel - proovisin akna vahele midagi panna ja ka
ise käega veidi tagasi suruda, aga aken liikus kartmatult üles poole.
Teiseks panin tähele ka seda, et aken jääb seisma alati ühes ja samas kohas.
Kui ukse kokku panin siis tuli välja, et olin ukseavamis trossi unustanud kinnitada.
Järgmisel päeval kakkusin ukse uuesti lahti ning otsustasin natuke akent veel torkida.
Avastasin, et akna mootor liigub, kui aknaga mängida. Umbes 1cm võrra edasi tagasi.
Võtsin mootori korra küljest ära ning kinnitasin uuesti ukse külge.
Kui akna ühendasin ja proovisin siis aken toimis juba paremini. Mõned korrad jäi seisma, mitte alati. Aga ei funktsioneerinud ühegi akna
automaatika.
Keerasin aknamootori natuke lõdvemaks, surusin mootorit kergelt alla vasakule poole ning kinnitasin võimalikult tugevasti. Siis võtsin aku juhtme maha
umbes 20 minutiks (ühel välismaa saidil soovitati, et see võib igasti vigu parandada)
Hiljem töötas aken korralikult. Kõik automaatika samamoodi toimib nagu peab.
Kas võis olla asi akna mootori veidikeses loksumises või mitte, seda ma ei tea, aga hetkel aken töötab.
|
|
|
maxtor
huviline
Registreerunud 18.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia combi 2009, 1,9TDi.
|
postitati 16.07.16 17:06
|
|
|
Mul 2009 combi teeb ka sasama nalja kaardilugejapoolse aknaga. Tundub et tõrge ei teki just alati samas kohas aga siiski kuskil poolel maal
enamasti.
Kinni olen siiani nõksukaupa saanud, automaatikaga ei õnnestu üles lasta.
|
|
|