Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Seisuküte ja mootori soojendamine? (Vastuseid: 19 | Vaatamisi: 8891)
kala
huviline

Registreerunud 14.01.07

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia

postitati 19.03.07 06:34 Tsiteeri
Seisuküte ja mootori soojendamine?

Tere,

Uuele Octaviale sai hangitud ka seisuküte (lisa koodiga PHC) eesmärgiga nautida talvehommikutel sooja autot. Müügisalong kinnitab, et see süsteem peaks soojendama ka auto mootorit. Kuidas sellest mootori soojendamisest aru peaks saama?

Oletasin, et veebruaris olid ehk väga külmad ilmad, mille korral pooletunnisest kütmisest jäi ehk mootorile endale väheks. Eile õhtul tuli lörtsi ja tormi ning igaksjuhuks sai auto ka hommikul 30 minutiks soojendama pandud. Umbkaudu 7:55 autosse saabudes oli kabiin mõnusalt soe, mootori jahutusvedeliku näidik 50 kraadi peal, välistemperatuuriks öeldi +3 kraadi. Umbkaudu 5 minutilise sõidu ja 4 kilomeetri järel tõusis osuti 70 kraadi peale ning veel 10 minutit ja 5 kilomeetrit edasi sai siis mootor soojaks ehk umbkaudu 90 kraadi kätte.

Millised teie kogemused sellel talvel-kevadel? Kas selline käitumine auto poolt on normaalne ja oodatud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
AzA
huviline

Registreerunud 17.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II 2.0 TDI

postitati 20.03.07 12:03 Tsiteeri

sul on diisel onju?

oh see oktaavia võtab nii vähe kütust, et nii aeglane mootori soojenemine on täiesti okei.
jää 90c tempiga foori taha seisma - asi lanegeb silmnähtavalt.
orientatsioon kütusekulule, mitte soojale mootorile :)

mina olen rahul bensiinijaama külastades ja benameeste ette jäänud arveid vaadates :)

hannes
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kala
huviline

Registreerunud 14.01.07

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia

postitati 20.03.07 16:22 Tsiteeri

Diisel jah.

Ma tegelikult mõtlesin seda, et kui seisuküte sisse lülitada, kas selle tulemus peaks ka see olema, et mootori jahutusvedeliku näit on lõpuks 90 kraadi peal või köetakse see mingi madalama temperatuuri peale.

Kütusekulu on väike küll, kuid siinkohal lähevad auto ja minu arvutused lahku, et kui väike ta ikkagi on. Auto enda arvuti leiab, et senine keskmine kulu on 6,4 liitrit sajale. Noh, väga hea ju. Sissesõitmata auto ja linnas sõitmine jne.

Samas, kui ma võtan arvesse paaki kallatud kütuseliitrid ja sellega läbitud kilomeetrid, siis saan tulemuseks 7,4 ja 8,2 liitrit sajale.

Kas sedavõrd suur erinevus esineb ka teistel Skodaomanikel?

jk
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Ural M63 '65, Ocu, Leaf

postitati 20.03.07 18:18 Tsiteeri

Konkreetselt Skoda seisukütet ei ole küll näppinud, aga minu teada ükski autonoomne mootorisoojendus ei ole määratud jahutusvedeliku kütmiseks kuni +90c. Pigem suudetakse jahutusvedelik kütta 50-60c välistemperatuurist soojemaks - rohkem ei ole enam mõtet ega vajadust. Lõpliku töötemperatuuri saavutamine toimub ikka sõidu ajal.
Ka see on õige, et 2.0 diislil (ilmselt ka väiksemal vennal) on linnas väga raske talvel 90c saavutada, sest (foori taga) seistes kukub kraad üsna ruttu. Isegi maanteel näitas jahutusvedelik max 75c isegi üle 100km sõitmisel, kui välistemperatuur oli -20c - lihtsalt see viis liitrit, mis ta maanteel tunnis läbi põletab, ei ole rohkemaks suuteline.
Kütusekulu erinevus kompu ja tegelikkuse vahel on mul 0-0,4l (kompuutri näit on tiba ilustatud). Liitrini ei ole veel kunagi küündinud.

Vanade külgkorvide paradiis:
http://kylkad.blogspot.com
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Valts
klubiliige

Registreerunud 31.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci

postitati 21.03.07 06:22 Tsiteeri

omal 66 kW disla ja pardakalkulaator väidab 4,2..4,4/100, sisse valatud vedeliku kogusega arvutamine annab u 5,1...5,2/100-le. Säh siis sulle.
Soojendusest rääkides, siis mul on elektrispiraal sees ja pikalt soojendades see vidin ei suuda isegi jahutusvee osutit liigutada, käivitusabiks sobib rohkem, -20 juures põles eelsüüteküünal paar sekundit.

diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 21.03.07 07:31 Tsiteeri

see seisuküte on mingi originaalasi vist teil?
mul on ühel traktoril webasto (vana 4,5kw) ja kütab igatahes kone ja salongi soojaks iga ilmaga. tõsi rammusa külmaga ühest tsüklist ei piisa, et osutit kikki saada.
ja kompu ja päriselu kulunumbritel suurt vahet nigu põle täheldand. tea kas vanasti tehti nad täpsemad vä?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Indrek
huviline

Registreerunud 10.04.09

Kasutaja on eemal

postitati 10.04.09 14:23 Tsiteeri

Seisuküte on väga norm asi. Nagu keegi juba ütles, kui kord oled sellega sõitnud, siis ilma selleta autot ei tunnista.
90 kraadini see vett kunagi ei soojenda, heal juhul jõuab paigal 50-ni. Aga see on täiesti piisav, et salong soojaks saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
romm
huviline

Registreerunud 27.11.12

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia Estate 2.0 103 kw

postitati 23.12.12 21:51 Tsiteeri

kas 2006 aasta diisel 2.0 103 kw Octaviale ka selline seisukütte asi on üldse tehtud ja kui on ,siis kust saab ja palju maksab ning kus ta üldse paikneda voix. äkki minegid pilte sellest ???

andrec
huviline

Registreerunud 18.05.12

Kasutaja on eemal

Auto: Subaru Impreza '10

postitati 24.12.12 10:37 Tsiteeri

Webasto või Eberspächer pakuvad mõlemad mudelikohaseid komplekte. Webastot müüb Autoekspert ja Eberit soeauto.ee

http://differ.ee
Autode remont, hooldus, diagnostika, varuosad, tööriistad, diagnostika seadmed - 53454729
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
romm
huviline

Registreerunud 27.11.12

Kasutaja on eemal

postitati 25.12.12 18:08 Tsiteeri

Ma ei mõelnud webastot vaid seda mis mõningatel autodel on ennem salongiradikat vahele pandud ja töötab 12 v pealt kui auto töötab- ehk maakeeli, kui mootor töötab, siis 2-3 soojendusküünalt soojendavad salongi sisseminevat tosooli.

Ander
klubiliige

Registreerunud 01.06.10

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi G-TEC

postitati 26.12.12 17:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: romm
Ma ei mõelnud webastot vaid seda mis mõningatel autodel on ennem salongiradikat vahele pandud ja töötab 12 v pealt kui auto töötab- ehk maakeeli, kui mootor töötab, siis 2-3 soojendusküünalt soojendavad salongi sisseminevat tosooli.

See peaks sul peal olema. kontrollida selle toimimist on väga lihtne, kui mootor külm siis tühikäigul paned kompu kuvama hetkekulu, kui see lisasoojendi töötab on külma mootori kulu ca 1,1l, kui vajutadad kliimal econ nuppu siis kulu langeb kohe märgatavalt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
romm
huviline

Registreerunud 27.11.12

Kasutaja on eemal

postitati 28.12.12 11:10 Tsiteeri

Nii, uurisin vin-koodi järgi, et mul polegi sellist asja vahel, kuna pole masin toodetud põhjamaa tarbeks, aga saab juurde lisada. Originaalis peax olema siis el. radika moodi asi vahel, seal kus on salongiventikas.
On keegi kokku puutunud sellise asjanduse paigaldamisega voi oskab öelda, kes on reaalselt selle omale lasknud vahale panna ja mis hinna eest. Jätkuvalt on külm olla autos, kui koha peal seisad, aga mootor töötab- kogu aeg ei joua kah tiirutada :)

diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 28.12.12 17:29 Tsiteeri

varsti on kevad käes ja ilmad soojad.
:)

Tihver
huviline

Registreerunud 11.01.10

Kasutaja on eemal

Auto: Superb 3 Combi, 140kw TDI DSG 4x4

postitati 29.12.12 10:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Nii, uurisin vin-koodi järgi, et mul polegi sellist asja vahel, kuna pole masin toodetud põhjamaa tarbeks, aga saab juurde lisada. Originaalis peax olema siis el. radika moodi asi vahel, seal kus on salongiventikas.
On keegi kokku puutunud sellise asjanduse paigaldamisega voi oskab öelda, kes on reaalselt selle omale lasknud vahale panna ja mis hinna eest. Jätkuvalt on külm olla autos, kui koha peal seisad, aga mootor töötab- kogu aeg ei joua kah tiirutada :)

Parem investeeri siis juba ahju. Maksab küll ca 1000EUR koos paigaldusega, aga ei pea kunagi autos külmetama. Lisa 85EUR`ga saad selle veel mobiililt juhitavaks ja pääsed ka akende kraapimisest.

romm
huviline

Registreerunud 27.11.12

Kasutaja on eemal

postitati 05.02.14 14:28 Tsiteeri

Tsitaat:

No nii, mul nüüd tare soe - jeee.
Paigaldasin oma 103 kw diislile salongiradika pealevoolu lõdviku vahele jahutusvedeliku soojendusküünlad 4 tk koos korpusega ( RenaultÂŽi oma ). 1 küünla võimsus 300 W, koguvõimsus 1200 W.
Mingit überelektroonikat vahele ei toppinud. Lihtsalt 4 releed 30A ja 4 kaitset 30A, 3mm2 juhtmed ja lüliti salongi. Lülitiga panen küünlad tööle ja kogu lugu.
Ennem kui seda vahel polnud, siis - 18 käis auto maja ees päev otsa, aga ikka tuba külm, nüüd peale selle panekut 10 min pärast on jahutusvedeliku temp 65 kraadi. Maakeeli - süsteem töötab siis kui motor töötab.

Lihtne matemaatika ütleb, et 1200W / 12V = 100A. Kuna nii suurt mul polnud, siis sai pandud 4 tk 30 A releed ja kaitsmed.
Edu nokitsemisel, kui kellegil peax vaja minema.
Kui kellegil on küsimusi siis võib julgelt helistada 5024416.

maxtor
huviline

Registreerunud 18.11.13

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia combi 2009, 1,9TDi.

postitati 05.02.14 19:28 Tsiteeri

On keegi oma masinale selle seisukütte peale panna lasknud ka ? Mis numbritega peaks sellise ettevõtmise juures arvestama ? Olen kunagi aastate eest Opeli 2,0 diislile pakkumist küsinud aga need numbrid olid suht ulmelised, mis küsida taheti. Siiani olen ilma hakkama saanud. Kindel tahtmine oleks järgmisele liiklusvahendile paigaldada ja 90%-se tõenäosusega on see 1,9 / 77kw Octavia.
Kui kellelgi tehase poolt selline asi küljes siis tunneks huvi kuidas see süsteem suhtub alalaetud akusse. Ford Focus, millel see tehase poolt paigaldatud, lülitab lisasoojendi kehva akutäituvuse juures välja ja esindus saab jälle 50€ või nii küsida selle käimaprogrammeerimise eest. Omal käel aktiveerida ei saa, vähemalt pole veel leidnud infot mis ütleks kuidas saab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Ranx
huviline

Registreerunud 02.01.14

Kasutaja on eemal

Auto: S audi, RS skoda,Allroad

postitati 05.02.14 21:40 Tsiteeri

Minu autol ei ole sellist probleemi esinenud ,et peaks esinuses mingit veateadet kustutama
Kui kütuse tuli põleb ,siis tööle ei hakka ,aga suht tühja akuga on ta ikka töötanud ,nii et aku vaevu jõudis vedada,kuigi päris tühjaks ta ei luba akut lüpsta.

maxtor
huviline

Registreerunud 18.11.13

Kasutaja on eemal

postitati 25.04.16 15:58 Tsiteeri

Ärataks vana teema.
Kes ja kus tegeleb webasto vms analoogide paigaldamisega (ma ei mõtle ametlikke müüjaid-maaletoojaid. need ei taha sugugi tegelda kasutatud asjadega) ? Hetkeks on olemas auto ja olemas kasutatud Webasto ahi. Huvitaks nüüd kes need 2 asja usaldusväärselt ühendada oskaks. Ahi on korra laua peal tööle saadud aga täpsemalt ma tema seisukorda hinnata ei oska. Kell ja juhtmed on ka olemas aga soov oleks süsteem pigem puldi abil tööle saada.
Igasugune info on abiks. Kust küsida, mida küsida ? Kellel on paigaldatud jne ?
Ammune plaan on et järgmine auto peaks webasto vms analoogse asja külge saama. Nüüd tahaks tegelda selle teemaga.

maxtor
huviline

Registreerunud 18.11.13

Kasutaja on eemal

postitati 13.05.16 14:28 Tsiteeri

üles !

diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 14.05.16 07:40 Tsiteeri

no näiteks a-autoalarm.ee

või kui iga kopik arvel, siis leia börsist või ostast need kodanikud kes ainult teise ringi seadmetega tegelevadki.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.7% - SQL: 57.3%]