testuser3
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Felicia 1.3 GLX
|
postitati 03.06.07 09:16
|
|
|
Karpamootoril tühikäigupöörded külma mootoriga 2000 rpm
Nii nad siis püsivad kohe pärast käivitamist...kui mõned minutid oodata ja siis korraks sutsti gaasi vajutada, siis lähevad normaalse piiridesse, ehk
siis natuke alla tuhande või 1000 peale.
Esineb vaid külma mootoriga
Lisaks veel see, et vahest käivitub hästi, aga samas vahest peale käivitumist murdosa sekundi jooksul sureb ka kohe välja.
talvel olen harjunud karpamootori puhul käivitama nii, et vajutan 1-2 korda gaasipedaali põhjani enne kui võtit keerand, suvel seda eriti kasutanud
pole. Küll aga siis , kui keeran võtit, starter teeb tööd aga masin ei käivitu, siis vajutan gaasi umbes poole peale ja sisi ta reeglina ka käima
läheb.
Sellised anomaalijad käivitumise kohapealt siis. gaasiga mängides ja sõites välja suremisega probleeme pole, liigub ka täiesti normaalselt.
Kütteks reeglina aint statoili 95E (kui on üldse mõtet mainida)
Oskab keegi midagi soovitada mida peaks vaatama?
|
|
|
Hallvatt
huviline
Registreerunud 31.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Felicia Kombi 1,3 1997
|
postitati 06.06.07 11:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: testuser3
Nii nad siis püsivad kohe pärast käivitamist...kui mõned minutid oodata ja siis korraks sutsti gaasi vajutada, siis lähevad normaalse piiridesse, ehk
siis natuke alla tuhande või 1000 peale.
Esineb vaid külma mootoriga |
See on n-ö automaattoores, mitte anomaalia. Minu oma teeb veel nii, et kerib pöördeid järjest juurde ja juurde kui on soojaks läinud ja ainult
gaasipedaali vajutus lülitab selle automaattoore välja, ise ta ei lähe (kuigi peaks).
Tsitaat: | Lisaks veel see, et vahest käivitub hästi, aga samas vahest peale käivitumist murdosa sekundi jooksul sureb ka kohe
välja. |
Sama siin. Arvan, et see on lihtsalt mootori vanusest tulenev viga. Minul on sõitnud 270 tkm. Mäletan, et 170 tkm peal seda jama veel polnud...
Tsitaat: | talvel olen harjunud karpamootori puhul käivitama nii, et vajutan 1-2 korda gaasipedaali põhjani enne kui võtit keerand, suvel
seda eriti kasutanud pole. Küll aga siis , kui keeran võtit, starter teeb tööd aga masin ei käivitu, siis vajutan gaasi umbes poole peale ja sisi ta
reeglina ka käima läheb.
Sellised anomaalijad käivitumise kohapealt siis. gaasiga mängides ja sõites välja suremisega probleeme pole, liigub ka täiesti
normaalselt. |
Tegelikult ei ole ka see anomaalia, pigem Skoda Felicia iseärasus. Ka minu saanil esineb selline asi. Tal kipub karbuss seistes nii ära kuivama, et ei
saa pumpamata lihtsalt midagi kätte algul.
Tsitaat: | Oskab keegi midagi soovitada mida peaks vaatama? |
Njah. Olen proovinud vaadata siin-seal ja lasknud mõnikord mingitel "spetsialistidel" kah tema hingeelu uurida, kuid kõik on seni käega löönud ja
öelnud midagi sellest suunas, et tüüpiline felicia, mis sa tahad. Ja enam ma ei tahagi, olen leppinud
No sellist jama on raske kommenteerida.
|
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 07.06.07 06:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: testuser3
Oskab keegi midagi soovitada mida peaks vaatama? |
Hallvatt on tehnilised põhjused sulle täpselt ära seletanud, mul pole tarvis midagi lisada rohkemat, kui et selline käitumine
karpamootoriga Felicial on täiesti normaalne, kui mitte öelda et väga eeskujulik.
Täpselt samad sümptomid käivitamisel esinesid ka minu isa Felicial ajal, mil riist oli hiljaaegu uuena ostetud ja mingeid tehnilisi probleeme ei
saanud olla. Ma oli toona pigem kuri selle peale, et minu vana karpamootoriga Senatoril külmkäivitus ei funganud ning ma pidin ise autos istuma ja
õndsalt jalga gaasi peal hoidma, samal ajal kui Felicial võis rõemsasti välja klaase puhtaks kraapima minna
Kas sa väljasuremise järgselt uuesti käivitades tsipa gaasi oled juurde andnud? Ma mäletan, et meite Felicial juhtus sarnaseid väljasuremisi
külmkäivituse korral, kuid sel puhul aitas vähene gaasi pealhoidmine lühikest aega, pärast mida jäi auto kenasti madalatel pööretel käima.
Käivitamise aegu külma mootoriga tahab auto teadupärast rohkem kütet saada kui soojaga. Karpa paraku on juba selline mehhaaniline vigur, mille puhul
esineb näiteks ummistusi jms pikema kasutamise järel. Kui uuest peast kenasti ära timmitud karburaator võimaldab erinevate välistemperatuuride korral
kenasti mootori käivitamist ja käimajäämist, siis aegade möödudes oleks võibolla mõistlik kaaluda igasuguste düüside ja kanalite läbipuhumist ning
täiendavat reguleerimist.
Seni, kuni sõitmine korralikult välja kukub ning soojenenud mootor ilusasti käib ja välja ei sure, pole põhjust väga muretseda IMHO. Tõesti - see on
karpamootori eripära ning midagi pole parata seni, kuni sa pritsungiga mootorit pole sebinud
|
|
|
testuser3
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.07 19:31
|
|
|
tänud vastuste eest, auto iseenesest polegi väga palju sõitnud
ostetud sai ta 1998 kevadel (nimme enne uut mudelit) ja praeguseks oli ta läbisõit mu mäletamist mööda 100 018 km
|
|
|
testuser3
huviline
Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.06.07 18:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ZR1
Su autoga (karburaatoriga) on kõik korras , tõesti !
Parimad viisid käivitamiseks :
- külmal mootoril (ka suvel) : üks kord gaas põhja ja tagasi , käivitades enam gaasipedaali ei vajuta
- külmal mootoril talvel : vajuta gaasipedaali kaks korda põhja , kui on eriti külm - 3 , käivitades enam gaasipedaali ei vajuta
- soojal mootoril : ei vajuta gaasi üldse või hoja poole peal (ära pumpa)
- eriti kuumal mootoril : hoja gaasipedaal poole peal , või isegi põhjas (ära pumpa) |
hea post!
seda viimast olen proovinud juba, ja täitsa hästi töötas, kuigi hoidsin gaasi umbes veerandi all..pöörded käisid korra kõrgel ära ja siis ka jäi
rõõmsalt tiksuma.
tahaks sissepritsega masinat juba, neil sidur põhja ja võtit---kui ei käivitu, siis ei käivitugi mingid pumpamised ei aita.
|
|
|
|