Nii kaevan siis enda teema uuesti ülesse.
Kuna jõudsin arusaamale, et parkimismaja kuulub Ülemiste keskusele, edastasin neile taotluse, kus soovisin, et kohtuväliselt tasustataks mulle
vähemalt kasko omavastutuse kulud.
Vastus nendelt oli järgmine:
"Olles korduvalt ja põhjalikult tutvunud Teie materjalide ja ka politseist tulnud vastusega, peame tõdema, et Ülemiste keskusel ei lasu süüd, kuna
tegemist on osalt vääramatu jõu ehk tuule poolt põhjustatud õnnetusega, teisalt isikuga, kes on tuvastamata. Kahju hüvitamise kohustuse eelduseks peab
üldjuhul kahju otseseks põhjustajaks olemas olema ka tuvastatav isik, kelle tegevuse tulemusena kahju tekitav sündmus aset leiab, kuid antud juhul
isik puudub.
Seoses aset leidnud õnnetusega, oleme kokku kutsunud komisjoni, kes hindab veelkord üle, kas saaks paigaldada mõned lisahoidikud ostukärudele, et
inimeste ostlemine oleks Ülemiste keskuses senisest veelgi mugavam ja turvalisem.
Kahjuks „puuduliku lastetoaga“ inimesi me ümber kasvatada ei saa, küll aga kaalume võimalust koostöös Rimiga viia läbi teavituskampaaniat, miks on
oluline paigutada enda kasutuses olnud ostukorv selleks ettenähtud hoidlatesse – nii kaitsete nii iseenda kui teiste ostlejate vara."
Ehk lõpuks olin ise loll, et parkisin auto sinna, et ta kärule ette jäi
Kuigi Ülemiste keskus endal süüd ei näinud, otsustatakse kokku kutsuda komisjon, teha teavituskampaania jnejne - justkui räägiksid endale vastu
sellega?
Kuid jah, politseilt ma abi ei saanud ning kuu ega pärast õnnetuse toimumist olid ka Ülemiste keskuse turvalindid "kadunud".
Kokku tegelesin selle juhtumig mitu kuud, kasutasin ka profesionaalse juristi abi kirjade koostamisel suheldes nii Rimi kui Ülemiste keskusega, kuid
tulemust ei saavutanud. Nüüdseks olen juba käega löönud ning ei ole asjaga enam tegelenud. Arvan, et pole mõtet sellega ka kohtusse minna, kuna
asitõendid on puudulikud ning Ülemiste keskusel on kindlasti hirmkallid advokaadid. Kaotuse korral pean mina hirmsuured kohtukulud kinni maksma.
Seekord läks siis sedasi...
|