Lehekülgi: 1 2 3 |
rain
klubiliige
Registreerunud 26.09.14
Kasutaja on eemal
Auto: octavia III L&K 1,8 tsi dsg
|
postitati 07.12.14 14:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ranx
Miks ei osteta oma vajadustele vastavat autot ? |
kahjuks ei hakka rahakott samas varustuses audile peale.
ise võib panna kui viitsimist ja tahtmist on. pigitasin kunagi suvel ning hoidsin matte enne paar tundi päikesekäes- läksid väga pehmeks.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.14 08:58
|
|
|
Las pigitavad siis, kui ei jaksa või ei soovi kohe sobivat autot osta, mis selles halba on? Ma saaks aru, kui jutt oleks sellistest
modifikatsioonidest, mis teisi kuidagi häirivad, näiteks ise ksenoontulede paigaldamine, linnas töristamiseks diiselautolt tahmafiltri välja lõikamine
või muu säärane jura.
Pealegi müraga ongi selline lugu, et seda ei pruugi proovisõidul märgata, vaid pikapeale selgub, et mingi nüanss häirib, või muutub häirivaks alles
rehvivahetuse järel või lihtsalt tekib soov asja paremaks saada.
Aga küsiks hoopis niipidi, et kas kusagil või kuidagi on võimalik kuulata erinevusi või hinnata, millise koha töötlemine enim effekti annab? Kui
töökojas lasta teha, siis see 500 või 1000€, mis näitkeks siin viidatud Ravolari lehelt vastu vaatab, on siiski ju selline raha, mida lihtsalt ehku
peale ei raatsiks välja käia. Ise tehes saaks vist hulga odavamalt, siis aga on jälle mattide valik selline, et võtab silme eest kirjuks ja kui enne
pole teinud, siis ei oska neist suurt midagi arvata.
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17
|
postitati 08.12.14 10:28
|
|
|
Miks ei osteta oma vajadustele vastavat autot ? |
Ma ju seda püüangi teha, leida variant, kus hiljem ei ole vaja midagi teha autoga. Ideaalselt asja ei ole maailmas olemas või kui on, siis eelarve on
kosmos. Uus passat pidi ka väga vaikne masin olema, aga noh kas 10k eur vs 1k euro on siiski piisav vahe, et eelistada Skodat ning teha see
vaiksemaks.
Skoda vastab ideaalselt igapäeva vajadustele, lihtsalt mõnda asja tuleb ise teha, et saada hea tulemus, teisel juhul maksta 20-30k rohkem ja saab
selle asja tehasest. Mina ei näe vajadust osta uut audit, mille väärtus kukub rohkem kui Skodal. Ma sõidan palju ning liigne müra väsitab kõvasti ning
seepärast on mürasummutus omal kohal.
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: S audi, RS skoda,Allroad
|
postitati 08.12.14 13:18
|
|
|
Eks see hinnavahe (20-30k) oleneb ,millise mätta otsast vaadata
Minu octavia maksis üle 30-ne ,sama raha eest oleks küll saanud passati ,aga kuna linn oli selliseid täis ,siis et natukenegi hallist massist erineda
,ostsin RS-i ja muidugi passatil ei pakutud sellise väändega diislit .
|
|
|
rain
klubiliige
Registreerunud 26.09.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.14 13:55
|
|
|
oleks minagi saanud executive passati ja raha oleks alleski jäänud. seda juhul kui poleks võtnud kõiki lisasid, mis skodal ja lahja mootoriga. pigem
viskan tonni kui puudust vaja likvideerida heli arvelt kui maksan 5k juurde vw märgi eest. aga see pole siin teema vaid seda on mürasmmutus.
kui häirib, siis on vaja hakata toimetama. keda ei koti, see ei tee!
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.14 10:24
|
|
|
Eks see hinnavahe (20-30k) oleneb ,millise mätta otsast vaadata
Minu octavia maksis üle 30-ne ,sama raha eest oleks küll saanud passati ,aga kuna linn oli selliseid täis ,siis et natukenegi hallist massist erineda
,ostsin RS-i ja muidugi passatil ei pakutud sellise väändega diislit . |
20-30k ma mõtlesin seda, et nii palju tuleb Skodale hinnale otsa panna, et saada korralik Audi samaväärse varustusega.
Uus passat nüüd pakub uuemad mootoreid, aga noh hind on ikka meeletu.
|
|
|
mein
huviline
Registreerunud 26.11.14
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Rapid
|
postitati 04.01.15 11:20
|
|
|
Kiskusin eile uksekatte maha ja vaatasin siis mis karu kõhus on.
Üldiselt on. Pigimatilapp umbes 150x250mm ja plastkatte all on päris paks pehme villamatt.
Kangutasin ka põhjamatti pardakaalt pisut eemale ja nägin et ka tulemüür on mingi kummja vahuga üle lastud. Põrandat hästi ei näinud aga tundus nagu
ka seal oleks miskit olnud. Seega minimaalselt aga siiski on mürasummutus siiski olemas. Ainus koht mis mu meelest peale koputades kõvasti kõmises oli
tagatiib. Aga aja puuduse tõttu ei jõudnud sealt lammutama hakata. Ahjaa, tuli meelde veel et uks oli seest kondentsveest läbimärg. Uurisin siis
tuulutusavasi ja leidsin ainult kaks pilu mida kattis uksetihend. Nii kehva tuulutust pole ma veel ühelgil autol kohanud.
|
|
|
Olle
huviline
Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Rapid 1.2 TSI
|
postitati 04.01.15 23:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mein
... Ahjaa, tuli meelde veel et uks oli seest kondentsveest läbimärg. Uurisin siis tuulutusavasi ja leidsin ainult kaks pilu mida kattis uksetihend.
Nii kehva tuulutust pole ma veel ühelgil autol kohanud. |
See häda on Rapidil külles jah. Mul jooksis tagumisest uksest tükk aega vesi välja, kui augud alt lahti tegin. Tundub, kui uks on kinni, siis
uksetihend katab vee äravoolu avad.
|
|
|
Enrico
klubiliige
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb Sportline
|
|
mkskoda
huviline
Registreerunud 29.01.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.15 07:40
|
|
|
Eks mudeli ja mudelil (varustuse aste ja ka mürasummutus kajastub selles) on vahe sees
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.15 06:19
|
|
|
Tsitaat: | Minu praegune masin on sama kui mitte isegi vaiksem kui Superb oli ja isegi tutikad naastrehvid ei suuda praeguses lumevasuses
mind häirima hakata. |
Tutikas rehv on pehme ja sõidabki vaiksemalt. Minule hakkas Superbi müra närvidele käima alles kolmanda talve hakul, kui uuesti naastrehvid alla
panin. Isegi läbi gaasipedaali ja keskkonsooli on tunda, et auto vibreerib sõites (ei ole tasakaalustuse viga ega kõveraks sõidetud rehvi viga, vibra
on palju suurema sagedusega). Õ•li valas tulle üks sõit sõbra suvalise 10a vanuse jaapani autoga, mis osutus vaiksemaks, kui Skoda, kuigi japse ei
peeta just vaikuse etaloniks.
Üldisemalt rääkides on muidugi müral ja müral oluline vahe ka. Kiirendusel palju dB tekitav V12 võib mõne jaoks isegi täitsa meeldiv olla, samas R4
odavat arvutikõlarit meenutav plastmassine pinin, salongi nagin või pidev naastrehvide kõrin on hoopis midagi muud.
|
|
|
rain
klubiliige
Registreerunud 26.09.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.15 07:53
|
|
|
ei ole siin varustuseastmetel mingit isolatsioonivahet. mul kõigekõrgema varustusega suksu ning kuut kajab samamoodi nagu säästupillil! üllatav on
tõesti, et millegipärast ei ole l&k varustuse heliisolatsiooni rohkem panustatud
|
|
|
JMRS
huviline
Registreerunud 09.12.14
Kasutaja on eemal
Auto: RS III
|
postitati 05.02.15 08:53
|
|
|
No 2 päeva on veel positiivseteks emotsioonideks varmas tulema!
Pika peale hakkab häirima. Eriti meie karedatel asfaltteedel, kus müra on tõesti sees natuke liiast. Eraldi teemana võiks ka selle välja tuua, et
melomaanile peaks eriti meeldima, kui sound paremaks muutub, tänu lisaisolatsioonile. Plasti kõrinast tahaks ise lahti saada.
|
|
|
mkskoda
huviline
Registreerunud 29.01.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.15 10:03
|
|
|
No võiboola tõesti Skodadel pole,aga Fordil on...praktikas tõestatud!
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.15 09:24
|
|
|
Ma võtaks selle teema nüüd kokku selliselt, et tasub ära see korralik mürasummutus.
Kuna on naast, siis teatud undamine on ikka alles, kuid õnnestus korra sõita maanteel lume peal ja siis oli auto täiesti vaikne. Vana autoga on seda
müra ikkagi rohkem. Oleks valinud lamellid, siis saaks täiesti vaikust nautida.
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.15 14:05
|
|
|
Rehvivalikuga tasub samuti ettevaatlik olla ,mul on olnud juhuseid ,kus kehv lamell võib isegi kõvemat häält teha ,kui naastrehv.
Ega kõvemad tegijad ainult nime eest raha ei küsi ,nad tegelevad ka arendustööga ,ning testimisega ,erinevalt hiinlastest ,kes pole isegi lund näinud
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.02.15 15:00
|
|
|
Kunagi kui ühele oma audile korralikku heli sisse ehitasin ,tegin kah ukse plekid seest pigimatiga üle ,aga efekt mind ei rahuldanud ,ning kakkusin
selle sealt uuest maha ja lasin uksed seest spets kummivahu spreiga üle ,peale seda muutus heli ikka tuntavalt paremuse poole .
Kahjuks ei mäleta mis firma kummivaht see oli ,igaljuhul canadast sõber seda mulle tõi.
Soomes olen kah näinud kummi spray-d ,aga see jätab nutuselt õhukese kihi.
Kui uks teha seestpoolt pigimatiga ,millel fooliumi kiht peal ,võrdub see umbes sellega ,kui kõlar plekkpange asetada või siiski natukene parem .
|
|
|
Freddys
huviline
Registreerunud 04.10.14
Kasutaja on eemal
Auto: 2020 Superb Combi 1,5 TSI 110kw
|
postitati 23.02.15 21:39
|
|
|
Ranx, ei saa aru miks sa Skoda'ga sõidad. Järsku oleks pidanud hoopis uuesti Audi ostma?
Igas teemas on sul miskit halvustavat öelda, kui inimesed tahavad oma autot paremaks muuta.
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.02.15 07:41
|
|
|
Mis siin just halvustavat on ,aga pigem olen jaganud soovitusi ,vältimaks teistel samu vigu teha ,mida ise kunagi teinud olen .
Kui eestlane reha otsa astub ,ega ta siis seda maast ülesse ei tõsta
P.S igapäevaselt sõidangi oma audidega .
|
|
|
CH4
klubiliige
Registreerunud 10.10.14
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi G-TEC
|
postitati 24.02.15 18:08
|
|
|
Kui uks teha seestpoolt pigimatiga ,millel fooliumi kiht peal ,võrdub see umbes sellega ,kui kõlar plekkpange asetada või siiski natukene parem .
...
Mis siin just halvustavat on ,aga pigem olen jaganud soovitusi ,vältimaks teistel samu vigu teha ,mida ise kunagi teinud olen. |
Kas siit võib välja lugeda, et oled plekkpange kõlarit installinud ning soovitad teistel seda viga mitte korrata?
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.02.15 18:32
|
|
|
Umbes nii jah, või kuidas siis ikka isoleerimata autot nimetada
Olen omal ajal päris palju auto helikindlusega tegelenud, isegi ühe helitehnika võistluse võitnud, seega tean plekk pangedest üle keskmise
|
|
|
Superb111
huviline
Registreerunud 15.01.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.15 12:27
|
|
|
Selleks kasutatakse ka ukse sees ehk välisplekile pandud pigimati peal umbpoorset pehmet isolatsioonimateriali.
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.15 13:21
|
|
|
Mina ise teha ei oska, kuid siiani tulemusega küll väga rahul. Igaljuhul soovitaks teha, kui eelarve kannatab.
Org kõlarid sai vahetatud 4x75RMS pakkuvate kõlarite vastu, mängivad väga korralikult. Eraldi bassikaga oleks muidugi veel parem, kuid originaalist
kordades parem.
|
|
|
tanelv
klubiliige
Registreerunud 20.04.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.15 07:14
|
|
|
Jaanuaris ostetud Scoutil olid all Pirelli Cinturato P7 rehvid. Alla läksid Goodyear Ultra Grip Ice 2 lamellid. Auto vaikne ja kõik hästi.
Peale suverehvide alla panemist olukord väljakannatamatu. Kui proovisõidu auto oleks nende rehvidega olnud, siis oleks ost pooleli jäänud.
Esimese asjana võtsin ette pikalt plaanitud müraisolatsiooni Classic Ravolarist.
Tulemused:
Uksed käivad nagu premium autol
Canton läks oluliselt paremaks
Diisli mootorimüra, mis ennegi oli väga märkamatu on nüüd olematu ka möödasõitudel.
Aukudest läbi sõitmine palju vaiksem.
Rehvimüra ei muutunud
Viimaks ei jäänud muud üle, kui ka suverehv välja vahetada.
Alla läksid Goodyear Efficientgrip Performance ja olukord oluliselt parem.
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.15 13:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tanelv
Jaanuaris ostetud Scoutil olid all Pirelli Cinturato P7 rehvid. Alla läksid Goodyear Ultra Grip Ice 2 lamellid. Auto vaikne ja kõik hästi.
Peale suverehvide alla panemist olukord väljakannatamatu. Kui proovisõidu auto oleks nende rehvidega olnud, siis oleks ost pooleli jäänud.
Esimese asjana võtsin ette pikalt plaanitud müraisolatsiooni Classic Ravolarist.
Tulemused:
Uksed käivad nagu premium autol
Canton läks oluliselt paremaks
Diisli mootorimüra, mis ennegi oli väga märkamatu on nüüd olematu ka möödasõitudel.
Aukudest läbi sõitmine palju vaiksem.
Rehvimüra ei muutunud
Viimaks ei jäänud muud üle, kui ka suverehv välja vahetada.
Alla läksid Goodyear Efficientgrip Performance ja olukord oluliselt parem. |
Mina oma kogemusest saan öelda, et Classic variandiga tehtud Octavia 2 on selgelt mürarikkam kui O3, millel sai tehtud COMFORT PLUS. Vanasti tundus O2
hea vaikne, aga nüüd O3 on veelgi vaiksem
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |