Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Octavia 1.9TDI CO tase (Vastuseid: 4 | Vaatamisi: 2411)
Maka
huviline

Registreerunud 03.01.09

Kasutaja on eemal

postitati 20.10.10 12:24 Tsiteeri
Octavia 1.9TDI CO tase

Mure siis selline, et kuna minu suksu saab 3 aastaseks siis pidin minema ülevaatusele.
Seal selgus aga kahjuks tõsiasi, et teie auto CO tase ei vasta normidele.... mina siis sellepeale et WTF, auto ju alles 3 aastat vana ja garantiiline (~2pool kuud tagasi käis korralises hoolduses).
skoda ise ütleb diislile normiks 1.0 ja ülevaatusel jälgivad nad eestis normi mis ei tohi ületada 1.5-e. Minu auto aga ei saanud isegi seda 1.5-e kätte. (garantii lõppeb selle jooksva kuuga)

Sai siis mindud selle jutuga auto100-sse :) et kuulge mure selline et ei taheta ülevaatuselt kuidagi läbi lasta... võeti aga rõõmsalt auto vastu et vaatame mis värk on...
Leiti samuti et ei saa normi kätte.
Nüüd ootan siis uuesti ühendust auto100 poolt et mida nad teha saaksid et co tase normi viia. Samas aga selle kuu lõpuks peaksin minema Leetu tööreisile autoga, aga vist jääb oma autoga minemata....

Selle jutu kirjutasin siis selleks, et uurida kaas skoda omanikelt ega neil samasugust probleemi esine?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
pakiruum
huviline

Registreerunud 04.01.08

Kasutaja on eemal

postitati 21.10.10 06:23 Tsiteeri

Järgmine kuu on ka minek ülevaatusele. Eks näis. :)

v6sa
huviline

Registreerunud 04.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 21.10.10 07:53 Tsiteeri

COga seda autot kohe kindlasti läbi ei kukutatud. Küll aga võis tahmaosakeste määr olla liialt kõrge.

Palju seda tahma siis ka oli?

Kas auto kasutaja on sõitnud tihti linnas 5. käiguga?
Kui tihti lastakse mootor piirajani?

Minu küsimuste taga on üks lihtne tõsiasi - turboga mootor tahab vahel pöördeid saada, et summuti sinna kogunenud tahmast puhtaks köhida. Ehk enne ülevaatust kuluks ära üks puhastussõit - veerand tundi maanteel 90 km/h kolmanda käiguga. Ja siis kohe ülevaatusele! Kui väsinud hammasrihm muidugi selle peale otsi ei andnud...
:P

Ei saa muidugi välistada riket, kuid tõenäolisem on turbodiisli madalatel pööretel saadaolevat momenti nautides lihtsalt tahma täis aetud summuti, millest ülevaatusel heitgaasitesti tehes mootori pöördesseajamine summutitessesadestunud tahma lahti puhub.

Maka
huviline

Registreerunud 03.01.09

Kasutaja on eemal

postitati 21.10.10 08:39 Tsiteeri

5 käiguga sõidan linnas hirmsalt vähe, pigem olen ma nende killast et kui autol ikka turbo siis seda peaks ka kasutama :) ehk siis eks ikka saab aegajalt "puhastada" sõiduga.

seega mina nende hulka ei kuulu kes hoiavad kõrge käigu ja madalate pööretega diidlit kokku, sest see auto võtab niigi häbiväärselt vähe seda jõujooki.

hammasrihma väsimusest ei tea kahjuks öelda miskit kuna hetkel auto läbisõit sinna 72000 kanti ning see vahetatakse vist välja 90k hoolduses.

eks kui auto100 ühendust võtab (lubati küll 2 päeva tagasi helistada) ja midagi autoga teevad eks annan ka siinolijatele teada mis sellest saagast sai.

Maka
huviline

Registreerunud 03.01.09

Kasutaja on eemal

postitati 24.10.10 08:58 Tsiteeri

lisainfona siis niipalju, et skoda tehasest olevat tulnud vastus:
pesta ära pihustid ja ehk võibolla puhastatakse veel midagi.

reedel läheb siis auto "sisepessu" :cool: ja laupäeval ülevaatusele. loodetavasti saab korda see saaga minupuhul.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 28.1% - SQL: 71.9%]