Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Nõu 180 tuh. hoolduseks (Vastuseid: 6 | Vaatamisi: 2751)
Ander
klubiliige

Registreerunud 01.06.10

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi G-TEC

postitati 16.06.11 05:49 Tsiteeri
Nõu 180 tuh. hoolduseks

Tere, vajaksin nõu 180 tuh. hoolduse osas.
Lisaks õlidele ja filtritele (õli-, kütuse-, õhu- ja salongi) lähevad vahetusse esiamordid. Mida veel oleks vaja sellise läbisõidu juures vahetada.
Kuna kõik tingimused tööde teostamiseks on olemas, siis teeksin seda ise, sooviksingi nõu kuulda. Soovitusi stiilis - mine esindusse pole mõtet kirjutada, eesmärk on teine.
Suvel tuleb pikemaid otsi lõunavabariikudesse (Türgini) siis arvasin, et peaks vahetama ka hammasrihma kuna viimati on see 90 tuh. juures vahetatud. Mida peaks aga hammasrihmaga kaasnevalt vahetama?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Valts
klubiliige

Registreerunud 31.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci

postitati 16.06.11 07:19 Tsiteeri

veepump kindlasti ja ka muidu see pingutusmajandus seal hammasrihma juures. kui nii pikk reis lõunaosariikidesse ees on, siis vaata ka pidurid üle . Samuti kannataks ka DSG-s õli ära vahetada (koos filtriga), kui sa seda alles hiljuti teinud ei ole. See õli seal ei ole igavene. Hoolda ka konditsioneer ära, türgis ilma sõita on üks hirmus piin:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ander
klubiliige

Registreerunud 01.06.10

Kasutaja on eemal

postitati 16.06.11 10:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Valts
veepump kindlasti ja ka muidu see pingutusmajandus seal hammasrihma juures. kui nii pikk reis lõunaosariikidesse ees on, siis vaata ka pidurid üle . Samuti kannataks ka DSG-s õli ära vahetada (koos filtriga), kui sa seda alles hiljuti teinud ei ole. See õli seal ei ole igavene. Hoolda ka konditsioneer ära, türgis ilma sõita on üks hirmus piin:D

Kont on tipp-topp korras tänu Jumalale! Kas selle rihmaga käivad ka rullikud kaasas? Veepump, pinguti, termostaat ka siis korraga.
Mis see DSG õlilaks filtriga võiks olla rahalises väärtuses?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 16.06.11 18:27 Tsiteeri

well, ma olen laisk ja ei viitsi foorumis otsida, kas kuskil on kirjas, mis kone sul on.
a igatahes agr mootoril (minu mõlemal traktoril on seuke) pole küll kuskilt otsast vaja veepumpa vahetada.
agr-il läeb koos rihmaga pinguti ja kolm rullikut. just ostsin komplekti korralikke hinnaga 155 rutsa.
ja enne pikka sõitu veendu, et varuratas on korras ja õhku täis ja varupirne võta ka kaasa. lõunas on ööd pimedad ka suvel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Ander
klubiliige

Registreerunud 01.06.10

Kasutaja on eemal

postitati 17.06.11 05:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: diesel
well, ma olen laisk ja ei viitsi foorumis otsida, kas kuskil on kirjas, mis kone sul on.
a igatahes agr mootoril (minu mõlemal traktoril on seuke) pole küll kuskilt otsast vaja veepumpa vahetada.
agr-il läeb koos rihmaga pinguti ja kolm rullikut. just ostsin komplekti korralikke hinnaga 155 rutsa.
ja enne pikka sõitu veendu, et varuratas on korras ja õhku täis ja varupirne võta ka kaasa. lõunas on ööd pimedad ka suvel.

Miks antud mootoriga isendil veepumpa pole vaja vahetada, reeglina ju soovitatakse see ka vahetada? Kas sellel mootoritüübil on ka mingi pinguti (näit. nagu geneka rihmal) eraldi olemas või on selleks rullikud?

diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 17.06.11 06:53 Tsiteeri

nagu ma juba eelmises postituses kirjutasin on vahetatavate juppide hulgas rihm, kolm rullikut ja pinguti. viimane on oma olemuselt ka rullik, südamik vedruga pingutuv ekstsentrik.
veepumba vahetust soovitavad varuosamüüjad ja remontijad.
patt on ju lollile tema raha alles jätta.
tootja ei nõua, ega isegi soovita pumpa vahetada.
mina vahetasin esimest korda pumba alles nüüd kevadel, kui veeringluses probleemid ilmnesid (ei olnud seotud pumbaga, nagu hiljem selgus), läbisõit palju üle poole miljoni versta.

samas ega keegi ei keela vahetada. omal ehk süda rohkem rahul. vabalt võiks ka igaks petteks väntvõlli ja kepsud aeg-ajalt uutega asendada.

tegelikult on rihm ja rullikud ka igal vahetusel nii head välja näinud, et usutavasti võiks vabalt palju-palju pikemalt sõita. probleem lihtsalt selles, et kui peaks rihm otsad andma, siis järgneb väga kulukas remont. kui pump otsad annab, siis ei juhtu suurt midagi. kehval juhul nööri otsas töökotta ja mõni tunnike ootamist.

edit: aga sinu 2005 aasta masinal ei ole kindlasti enam agr mootor. seega pole minu jutt tõenäoliselt pädev sinu auto teemal.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
alarallin
huviline

Registreerunud 25.10.07

Kasutaja on eemal

Auto: Fiesta ST 210HP

postitati 20.06.11 17:12 Tsiteeri

Mul on 2003 a. masinal 1,9 TDI 96kW tähisega ASZ. 180 000 km hoolduse ajal vahetasin ka veepumba, kuna 1. soovitati 2. lahti võttes selgus, et vanal veepumbal oli päris suur lõtk. Seega oleks nagunii varsti vahetusele kuulnud. Samas ei olnud ise juures kui eelmine omanik 90 000 hololdust tegi...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.1% - SQL: 68.9%]