Lehekülgi: 1 2 |
KKristo
huviline
Registreerunud 17.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2.0 TD
|
postitati 20.11.06 14:40
|
|
|
Superbi käsiraamatud
Selline mure, et sai soetatud Superb... uuena.. kahjuks kõik kaasa tulnud raamatud on vene keeles.
Pean tunnistama, et mitte muffigi ei saa neist aru. Kuigi jahh.. ühe uue sõna õppisin ära... tempomaat
Küsimus, et kas kellegil on ette jäänud Superb inglise keelset raamatut , näiteks PDF oleks hea algus.
|
|
|
petst
huviline
Registreerunud 03.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 & VW e-UP!
|
postitati 20.11.06 15:40
|
|
|
Mine nõua siis müüja käest emakeelset/inglise keelset raamatut. Mulle on ka alati vene keelne sokutatud aga olen saanud leti alt vähemalt inglise
keelse
PS! Seadus kohustab müüjaid varustama kaubad eesti keelse kasutusjuhendiga.
|
|
|
KKristo
huviline
Registreerunud 17.11.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.11.06 08:39
|
|
|
Mnjahh... seda ma tean jahh. Eesti keelde ei ole Superb raamatuid tõlgitud. Ja väga ei taha seal skodas jalgu tampida.. pärast teab mis teevad autoga
karistuseks. Tead küll, mis juhtub kui restos kelneriga ebaviisakalt räägid
Et küsimus endine, et kas kuskil 2.0 TD Superb kohta netis on raamatud olemas, PDF'ina ? Enda googeldamised ei ole siiani vilja kandnud.
Üks asi miks eriti lärmata ei taha on see, et auto tuli vales varustuses kohale. (pärast jäängi A100 vahet sõitma) Nimelt vale makk oli sees, aga
selle vahetamine on keerulisem lugu. Teagi kuidas seda kontrollida, et kas pesurid on ikka soojendusega ?
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb 1,9td 96kW 05.a.
|
postitati 21.11.06 19:47
|
|
|
kahjuks arvan, et peaksid siiski pöörduma Auto 100 poole oma muredega. Nii varustuse asjus, kui arusaadavas keeles manuali asjus. Sealt saad kindlama
vastuse oma küsimustele. nii ühes kui teises asjas.
RRRRRRRs
|
|
|
|
KKristo
huviline
Registreerunud 17.11.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.11.06 06:54
|
|
|
Varustuse osas seda tegin.. 2'aks korda on üritatud makki vahetada aga siiani pole õnnestunud. Loodetavasti 3 jääb viimaseks.
Igastahes otsisin võtmesõnu hoopis MP3 CD valmistamiseks skoda maki jaoks, (et mis level'id , iso'd, mode'ed, tao'd jne) , et minu skoda seda
loeks. Ja sattusin peaaegu õigetele manualidele ligi: http://ws.skoda-auto.com/download/eng/manual/ Neid "eng "ja "manuale" võib aadressist maha võtta, leiab veel üht-koma
teist.
A100'ast öeldi alguses kui auto kätte sain, et eesti keelseid manuale ei ole veel tõlgitud. Et Skoda peab Eestit IDA turuks (loe venemaaks) ja selle
pärast on Superb'i manualid vene keelsed, mitte inglise keelsed.
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 22.11.06 08:02
|
|
|
well, mina sain oma esimese traktoriga kaasa mingid serbo-horvaadi keelsed üllitised. kütsin nendega vist ahju ja ostsin soomest stockmann autost
soomekeelse manuaali.
saab vähemalt aru.
muide helkamas mihkels arvas, et iga autoga tuleb üks manual kaasa ja mingit muukeelset versiooni pole üldse võimalik saada. ma ei hakand temaga
vaidlema.
|
|
|
argo
klubiliige
Registreerunud 30.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi II 1.9 TDI
|
postitati 22.11.06 08:43
|
|
|
eestikeelne kasutusjuhend(manual) peaks olema ikka kohaliku maaletooja ehk siis Auto 100 rida.
Aga ülejäänud värsked skoda omanikud, mis keelsed manualid autoga kaasa saite?
|
|
|
Fabia
huviline
Registreerunud 30.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Hetkel puudub
|
postitati 22.11.06 10:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: argo
eestikeelne kasutusjuhend(manual) peaks olema ikka kohaliku maaletooja ehk siis Auto 100 rida.
Aga ülejäänud värsked skoda omanikud, mis keelsed manualid autoga kaasa saite? |
Nii värske omanik just ei ole aga kaasas oli soome keelne ... sai hiljem vahetatud eesti keelse vastu ilma probleemideta
|
|
|
Enrico
klubiliige
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb Sportline
|
postitati 22.11.06 11:09
|
|
|
Sain Helkamast 2004 novembris auto kättesaamisel valida inglise ja venekeelse vahel ning kevadel sain juba ka valmistrükitud eestikeelse kätte.
Automüüjal on seaduslik kohustus anda eestikeelne käsiraamat kaasa.
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 22.11.06 13:16
|
|
|
Mina sain oma autoga ARX-st kaasa venekeelse manuaali. Miskit natuke olen aru kah saanud, aga pole erilist vajadust olnud seda raamatut lugeda. Kui
hooldus tuleb mõne kuu pärast, siis ehk küsin Auto100-st omale eesti keelse raamatu.
MP3 koha pealt pole mina veel näinud, et autoraadio pirtsutaks CD formaadi üle. Kirjutan windowsi all asja valmis (Exploreriga) ning toimib nii kuis
vaja. Üks kord siiski mitme sesiooniga RW toorikuga hakkas natuke pirtsutama.
Aga ei viitsi neid CD-sid kirjutada, ning unistan pigem iPodi toest, mis tundub, et Skoda puhul unistuseks jääbki.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
KKristo
huviline
Registreerunud 17.11.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.11.06 14:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: wigry
MP3 koha pealt pole mina veel näinud, et autoraadio pirtsutaks CD formaadi üle. Kirjutan windowsi all asja valmis (Exploreriga) ning toimib nii kuis
vaja. Üks kord siiski mitme sesiooniga RW toorikuga hakkas natuke pirtsutama.
|
Nohh, siin miski huvitav kala ongi peidus. Nimelt kui kõrval arvutist windowsiga MP3 plaadi teen, siis auto saab sellest aru. Kui oma arvutist
Linuxi'iga (k3b) teen plaadi siis siristab seda natsa lugeda ja ütleb Error.
Samas windows loeb kenasti plaadi välja, mille ma Linuxi masinas tegin. Peab veel uurima ja proovima. Millised seadeid täpselt poiss vajab.
|
|
|
Knap
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II Combi Elegance 1,9TDI
|
postitati 23.11.06 08:02
|
|
|
mina sain sell aastal autot ostes kaasa küll eesti keelse manuaali nii auto kui ka maki kohta. LIsaks siis veel vene keelse variandi mÕ˛lemast. Auto
oli siis Octavia 2. Huvitav, kas siis eesti keelne variant on olemas ainult ühe auto kohta vai?? hea variant mudugi esinduse kohta.... MInu teada,
ilma kohalikus keeles manuaalita ei tohikski sellist asjandust nagu auto müüa? tarbijakaitse väiksemate asjade puhul firmadele kraesse hüppab ...
Mingi aasta tagasi hakati kisama, kuna mälupulgal ei olnud kaasas eesti keelset kasutusõpetust. Ometigi on auto vist kordi keerulisem apastraat kui
mälupulk??
|
|
|
Auto100
ametlik esindaja
Registreerunud 30.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.11.06 09:15
|
|
|
Skoda eestikeelsed kasutusjuhendid
Probleem on olnud eestikeelsete käsiraamatutega algusest peale. Et kõikidele mudelitele teha eestikeelsed manualid, selleks on vaja saada tehasest
kätte vene või inglise keelne kujundus, et nendest siis tekstid eesti keelde tõlkida. Tänaseks on olemas Octavia ja Roomsteri venekeelsed käsiraamatud
ja need on tõlkimises eesti keelde. Tõlgitud, kujundatud, trükitud saavad need veebruari kuu jooksul. Peale seda tehakse ära uue Fabia, Octavia Scout
ja Roomster Praktiku käsiraamatud. Vabandame tekkinud segaduse pärast, aga kinnitame et töö käib selles suunas, et järgmise aasta lõpuks oleks olemas
kõik eestikeelsed käsiraamatud. Kui on uus eesti keelne käsiraamat olemas, paneme sellekohase info kohe üles ka foorumisse ja kõik soovijad saavad
Auto 100-st uued käsiraamatud. Sinnamaani loodame mõistvale suhtumisele, sest me ei ole olnud suutelised kõike mida oleks vaja(sh eesti keelseid
käsiraamatuid) selle lühikese tegutsemise aja jooksul veel ära teha.
Lugupidamisega,
Auto 100 AS müügiosakond
|
|
|
argo
klubiliige
Registreerunud 30.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi II 1.9 TDI
|
postitati 23.11.06 12:51
|
|
|
Huvitav kuskohast Knap siis omale eestikeelse manuali sai, kui need alles tegemisel?
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 23.11.06 13:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: argo
Huvitav kuskohast Knap siis omale eestikeelse manuali sai, kui need alles tegemisel? |
Helkama ülevõtmisel tuli sealt ka mingi hulk eestikeelseid manuaale,mis kahjuks on juba laiali jaotatud.
|
|
|
Knap
huviline
Registreerunud 27.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II Combi Elegance 1,9TDI
|
postitati 24.11.06 08:56
|
|
|
nu ju siis juunis oli veel neid eesti keelseid manuaale järgi sellest partiist mis helkamast saadi. Aga huvitav, on ju siis vÄga kerge uusi teha kui
mingi põhi olemas... tänapäeval ju igast tehnilisi võimalusi et paberkandjal raamatud digitaliseerida. ..
|
|
|
KKristo
huviline
Registreerunud 17.11.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.06 14:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Auto100
veebruari kuu jooksul. Peale seda tehakse ära uue Fabia, Octavia Scout ja Roomster Praktiku käsiraamatud.
|
Nagu ma aru saan, siis superb raamatuid ei ole loota. Aga kas vene keelse raamatu asemel saaks muidu teenindusest inglise keelse raamatu. Meeleldi
tagastaksin need vene keelsed. Sest tõesti-tõesti... kui muidu vene keeles mind maha müüa ei saa.. siis autoraamatu puhul .. saan ainult piltidest aru
|
|
|
ansa
huviline
Registreerunud 14.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 1,9 TDI Comfort
|
postitati 24.11.06 14:52
|
|
|
Mul on saksa keelne manuaal, kas sa seda mõistad? Võiksime suisa vahetada , ma loen ka vene keelt vabalt.
|
|
|
KKristo
huviline
Registreerunud 17.11.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.06 17:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ansa
Mul on saksa keelne manuaal, kas sa seda mõistad? Võiksime suisa vahetada , ma loen ka vene keelt vabalt. |
Saksa keelest vast mõnda frasi tean.. 'snelle Helge' ja miski oli veel
Kõlas kuidagi nii... öösel võib seda fraasi telekast kuulda
Aga kahjuks see ei aita.. inglise ja vast ka Soome sobiks.
|
|
|
wasp
klubiliige
Registreerunud 05.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: superb elegance 1,8 TSI 7-DSG
|
postitati 19.02.07 20:38
|
|
|
garantiiaja rõõmud ja mured
otseselt ei põimu küll antud teema eelpoolsega aga kaudselt panen siiski siia mõne mõtte.Pöörduks selle jutuga Auto 100 esindajate poole , et saada
infot tegelikkuse kohta.
autot ostes püütakse meid veenda selles, et autol on tehasepoolne garantii ja mõnel mudelil veel müüija poolne lisaks.Huvitav oleks teada mis meid
tegelikult ootab selle garantii ajal .Meile väidetakse ,et sõidukil esimesed kaks aastat läbisõidu piirangut pole vaid kolmandal aasta kuni sada
tuhat.Kuid tegelikult on igal detailil kindel garantii aeg , olenevalt läbisõidust (näiteks amordid kuni 70 tuhhi ,(vähemalt volkaril oli nii) ja
velg kuni 10 tuhhi , nii vähemalt väideti mulle kui palusin velg välja vahetada mis viskas ostes saadik ja mis siis suure hädaga 20 tuhhi pealt lõpuks
ära vahetati, paljud asjad ei kuulu üldse garantii alla kuna kuulub loomuliku kulumise tabelisse. Piduri klotsi vahetades maksan paar tuhat , kui ise
vahetaksin saaksin 600 krooniga hakkama aga garantii katkeks supportile ja kettale. OK ostan uue ketta ka mis maksab 500 eeki , seega kokku 1100 eeki
ilma garantiita mis tuleb ikkagi poole odavam.Lähed servisess ja ütled et rooliots kolksub 30 tuhhi peal , öeldakse loomulik kulu garantiid pole
enam.Mida kuradit me siis üldse maksame.Käime korralistes servistes ja maksame filtrite ja õli vahetuse eest mega hinda kuna muidu katkeb garantii.Kui
aga midagi kuskil otsad annab siis püütakse sellest mööda hiilida.
Siit minu küsimus nendele inimestele kes on pädevad antud teemal , kas ma saan üldse kuskilt lugeda seda inffi detailide garantii pikkusest. Raamatust
loen välja ainult kere garantii mis on 12 aastat.Mina kui tarbia saan tegelikult ikkagi mööda pükse ja kas mul üldse tasubki mingi mõttetu üksiku asja
pärast tõmmelda servise vahet 3 aastat ja maksta teile suht soolast pappi.
|
|
|
petst
huviline
Registreerunud 03.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 & VW e-UP!
|
postitati 19.02.07 22:20
|
|
|
Kui on kolm aastat või 100000 km siis ei saa seal aga-sid olla. Need aga-d peavad olema välja toodud lepingus. Selge see, et ükski ettevõtja ei taha
endale üleliigseid kohustusi kaela võtta..
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 20.02.07 07:59
|
|
|
ma veelkord kordan.
mitte keegi ei sunni autoostjat käima nn. ametlikus esinduses hoolduseid või remonte tegemas. vahetage oma õli kasvõi petja juures garaashis kopli
liinide taga.
garantii võib katkeda juhul kui tootja poolt kehtestatud nõuetest ja meetoditest kinni ei peeta.
kui petja tõestab, et vahetas õli nii nagu tootja ette näeb, siis ei ole kellelgi kobisemist.
garantii katkemise jutt on vaid ja ainult automüüjate välja mõeldud jutt lolli kunde hirmutamiseks.
siililegi selge, et müüja tahab võimalikult palju raha teenida. kui auto müügist saab vaid ühe korra kasumit siis veel kolm aastat ullikest sundida
regulaarselt pappi ää andma on ju igati mõistetav põhjendus garantii katkemisega hirmutamiseks.
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 20.02.07 15:43
|
|
|
Üks väike vahemärkus. Ma ei pea 2500 EEKu kalliks teeninduseks. Mul tuttaval Saab ning vot sellel autol on kallid teenindused.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 30.03.07 19:05
|
|
|
Eespool oli mingi link, mis ei avanenud. Et küsiks siis nüüd veel, et teab keegi, kust saada Superbi inglisekeelset kasutusjuhendit? Manuaal
venekeelne ja Rhapsody+Soundsystem saksakeelne, ehk siis kumbagi neist keeltest ei valda
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |