Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kell ja läbisõit läksid ise nulli! Octavia 1,2 TSI 2016 (Vastuseid: 5 | Vaatamisi: 2319)
amylla
huviline

Registreerunud 23.02.16

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia 1,2 TSI 81kW 2016

postitati 28.06.16 16:57 Tsiteeri
Kell ja läbisõit läksid ise nulli! Octavia 1,2 TSI 2016

Istusin täna kaubanduskeskuse parklas peale lühikest poeskäiku rooli, käivitasin auto ja avastasin, et kell näitab 0:00 ning lühiajaline läbisõit (armatuuril paremal all) näitab samuti 0. Ka kõik läbisõiduga seotud andmed (pikaajaline keskmine kütusekulu jms) olid hoobilt kadunud.
Samas Bolero stereo mängis lugu edasi samast kohast, kus ennegi pooleli oli jäänud, samuti ei muutunud stereole minu seatud sätted tagasi vabrikusäteteks.
Milles võib asi olla? Kas keegi on midagi sarnast kogenud?
Või vajutasin teadmatusest kogemata mingit nupukombinatsiooni, mis nullib korraga nii kellaaja kui ka läbisõidu? (Lapsed ega keegi teine ei pääsenud mu poeskäigu ajal autot näppima, see oli kenasti lukustatud.)
Igaks juhuks katsusin ka aku juhet, kuid see oli kenasti kinni. Loogiline ka - elektrikatkestuse korral oleks ka Bolero endale ju reseti teinud...
Mida soovitate? Kas tuleb kohe käik garantiisse ette võtta? Masinal läbisõit alles 2300 km. Ja mida garantiis nõuda? Auto aju vahetust?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Laur
huviline

Registreerunud 30.03.15

Kasutaja on eemal

Auto: MB E320CDI

postitati 28.06.16 18:04 Tsiteeri

Nõudmise peale garantiis asju ei vahetata, ja ei ole ka ühtset "aju" mis on kõiges süüdi.
Helistada ja muret kurta küll võiks, ehk on seda probleemi ennegi olnud ja osatakse aidata.
Nupust kilomeetrid on lihtne nullida, kuid, et kell ka siis see viitab mingisugusele voolukatkestusele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Taavi149
huviline

Registreerunud 20.06.16

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb 2011

postitati 28.06.16 20:14 Tsiteeri

Sa rõhutad Bolero't mitu korda. Ma ei tea kas sellega on siis teisiti või mitte aga üldiselt olen aru saanud, et voolukatkestusega just sellised sümptomid ongi. Ehk kell nullis, kilometraas ja keskmine kulu nullis aga stereo seaded jäävad alles - stereol peaks olema oma väike patarei, mis mälu jaoks voolu hoiab.

tnx
huviline

Registreerunud 07.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 29.06.16 06:35 Tsiteeri

Akut lahti võttes meedia seaded jäävad kindlasti alles - kas selleks on eraldi patarei või NVRAM (mälu, mis ka ilma elektrita püsib, sarnaselt mälupulga või -kaardiga), seda ma ei tea. Ilmselt käib seadete hulka ka info sellest, kus viimati mängimine pooleli jäi - ma küll kuulan ainult raadiot, aga päevase voolukatkestuse järel oli ees sama jaam, mis enne.

Aga nagu juba kirjutatud, ajusid on tänapäevases autos palju ja neist võib vool ka ühekaupa ära kaduda, mis antud juhul ongi tõenäolisem. Aku või akujuhtme vea korral tekiks esimese asjana ilmselt käivitumise probleem, kuna starter vajab väga palju jämedamat kontakti kui kell.
Kell nupuvajutusega nulli ei lähe, soovitaks kah esindusse helistada ja küsida, kas on tuttav lugu.

amylla
huviline

Registreerunud 23.02.16

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia 1,2 TSI 81kW 2016

postitati 29.06.16 20:22 Tsiteeri

Auto 100 vastas mu probleemile e-kirjas niimoodi: "Olukorra kirjeldus kõlab kui anomaalia.
Aegajalt tuleb erinevaid olukordi ette, kuid mis ei tähenda et see oleks norm või igapäevane praktika.
Soovitan järgmise sarnase anomaalia korral kindlasti hoolduseks aeg kinni panna. Paneme arvuti taha ja vaatame, kas näeme veateadet.
Pahatihti sellised asjad jälge järgi ei jäta ja probleemi tuvastada on väga raske."

Järeldan, et tegemist pole tüüpveaga, millele kohe ostaks keegi lahendust pakkuda. Kahju.

Margo6
huviline

Registreerunud 30.06.16

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia 1,4 TSI 2014

postitati 30.06.16 06:54 Tsiteeri

Olen korduvalt kokku puutunud sarnase näitude osalise nullimise anomaaliaga 2014 a Boleroga Octavial. Tehase seadetesse läheb Webasto reziim ja kaovad ajagraafikud ning maxi dot display Long-term kõik näidud. Hooldusesse viimisel kirjeldasin probleemi, aga riket ei leitud.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 29.4% - SQL: 70.6%]